facebook twitter myspace vimeo youtube

Jana Kirschner vystúpi s afterPhurikane

Radosť z hudby, autentické emócie, živelnosť i nespútanú energiu prinesie pondelkový koncert afterPhurikane a Jany Kirschner. 

KOŠICE. V GES clube vás o 20.00 hod. čaká stretnutie rómskych spevákov, afrického perkusionistu, renomovaných klasických hudobníkov, svetoznámeho britského producenta v úlohe klaviristu Eddieho Stevensa a našej obľúbenej speváčky.

Mimoriadne úspešný projekt starodávnych rómskych piesní afterPhurikane, ktorý vznikol vďaka etnologičke Jane Belišovej a intímna lyrika piesní slovenskej speváčky v nových komorných aranžmánoch Eddieho Stevensa ponúknu dva zdanlivo protikladné, no v skutočnosti navzájom sa dopĺňajúce hudobné svety. Názov turné znie Cestou domov (Dromeha khere).

Myšlienka zorganizovať koncert vznikla pri stretnutí Jany Kirschner, Jozefa Luptáka a Eddieho Stevensa už dávnejšie. Naplniť sa ju podarilo počas aktuálneho ročníka medzinárodného festivalu komornej hudby Konvergencie. Aktuálny projekt posúva toto umelecké stretnutie k väčšej hudobnej pestrosti.

„Sme presvedčení, že energiu spoločných stretnutí prinesieme aj na koncerty,“ povedal o spoločnom projekte violončelista Jozef Lupták.
Korzár, 2. 12. 2011

Leave a Reply