facebook twitter myspace vimeo youtube

Prvé slovenské turné Angrusori

Nórsko-slovensko-český hudobný projekt Angrusori má po odkladoch spôsobených pandémiou namierené presne tam, kam patrí: na koncertné pódiá. Prvé koncert sa uskutoční 19. mája 2022 o 20.00 v Moyzesovej sieni v Bratislave. Nasledovať bude Nová synagóga v Žiline 20. mája 2022 o 20.00. Slovenské koncertné turné tohto medzinárodného projektu skončí tam, kde vlastne začalo: 21. mája 2022 o 19.00 v Kine Úsmev v Košiciach

Účinkujú Nils Henrik Asheim (harmónium), Iva Bittová (spev, husle), Roman Harvan (violončelo), Marcela Dreveňáková (spev), Jozef Dreveňák (gitara, spev), Patrik Žiga (husle), Petter Frost Fadnes (dychové nástroje), Signe Irene Time (spev), Ståle Birkeland (bicie), Johan Egdetveit (akordeón) a Gjertrud Økland (husle). 

Lístky sú v predpredaji na Tootoot.

Projekt ANGRUSORI – Rómska hudba, dedičstvo, prelínanie a improvizácia získal grant z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska v sume 200 000 € prostredníctvom Grantov EHP. Projekt bol spolufinancovaný v sume 30 000 € z prostriedkov štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Cieľom projektu je spojiť hudobníkov z rôznych kultúrnych a etnických prostredí a vytvoriť tak nové hudobné diela fúziou toho najlepšieho, čo každý člen tohto nevšedného hudobného súboru ponúka. Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Grantov EHP na Slovensku, navštívte stránku www.eeagrants.sk.

Turné Angrusori podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a koná sa aj vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

Leave a Reply